Hlavní obsah

Fjodorov chce hrát za Washington i po čtyřicítce

WASHINGTON

Ačkoliv mu bude letos v prosinci už čtyřicet, Sergej Fjodorov se na konec hokejové kariéry ještě nechystá. Za poslední dva roky po boku mladých krajanů Ovečkina a Sjomina ve Washingtonu ruský bohatýr jakoby omládl a nechal se slyšet, že je připraven na další ročník. S týmem Washington Capitals mu sice skončila smlouva, ale rád by zde ještě alespoň jednu sezónu v NHL odehrál.

Článek

"Myšlenky na hokejový důchod teda v hlavě vůbec nenosím, proč bych taky měl," prohlásil Fjodorov v rozhovoru pro list Washington Times. "Nohy mě pořád poslouchají, pořád si hru užívám a z mladých a talentovaných hráčů v týmu Washingtonu jsem nadšený," dodal

V základní části posledního ročníku NHL sice odehrál vinou zraněného kotníku "jen" 52 utkání, ale v play-off nechyběl ani jednou a ve čtrnácti zápasech nasbíral osm kanadských bodů. Na ledě pak trávil v průměru až kolem sedmnácti minut za zápas. "Jsem si na stoprocent jistý, že potřebujeme hráče jako Sergej," podržel jej i hvězdný spoluhráč Alexander Ovečkin.

Ruské kluby by jej chtěly mít doma

Fjodorov se nechal slyšet, že už jeho agent zahájil jednání s generálním manažerem Capitals Georgem McPheem o možném prodloužení kontraktu. "Doufám, že se to podaří. Mám rád tuhle organizaci a partu spoluhráčů, navíc Washington je úžasné město se skvělými fanoušky," přeje si v metropoli USA pokračovat.

Sergej Fjodorov má v NHL na kontě Hart Trophy z roku 1994 a tři vítězství ve Stanley Cupu s Detroitem, loni navíc s ruskou reprezentací slavil titul mistrů světa. Nejen v Rusku je stále považován za jednu z hrajících hokejových legend. Ostatně některé bohaté ruské kluby by jej rády získaly pro KHL. Zájem o něj údajně mají Petrohrad, CSKA Moskva, nebo Magnitogorsk, který jej do týmu lákal už před rokem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články