Hlavní obsah

O hokejisty Phoenixu se zajímá i jeho menšinový vlastník Breslow

PHOENIX

Obchodník John Breslow, který je menšinovým vlastníkem klubu zámořské NHL Phoenix Coyotes, by se mohl stát zachráncem, který udrží Kojoty v jejich dosavadním působišti Phoenixu. Podle Breslowova právníka zformoval majitel tříprocentního podílu v klubu skupinu investorů, která bude chtít bankrotující tým převzít, aby hrál i nadále v Arizoně.

Článek

Jedním z členů této skupiny by údajně mohl být i legendární Wayne Gretzky, jenž je zároveň současným koučem Coyotes. K této spekulaci se však právník Scott Cohen odmítl vyjádřit.

Současný vlastník Jerry Moyes překvapil vedení soutěže, když v průběhu tohoto měsíce požádal o ochranu klubu před bankrotem. Jedinou oficiální nabídkou k odkoupení týmu tak zůstává 212,5 milionu dolarů, které nabídl kanadský obchodník Jim Balsillie, jenž by ho však tým následně přestěhoval do Hamiltonu v kanadském Ontariu. V zájmu NHL je však udržet tým ve Phoenixu.

Další skupinu, která se snaží tým zachránit před stěhováním a zajímá se o jeho koupi, prý vede Jerry Reinsdorf, majitel baseballového týmu Chicago White Sox i basketbalového klubu Chicago Bulls.

Pokud by však nakonec získal klub Reinsdorf, mohlo by to podle zpráv deníku Toronto Sun znamenat Gretzkého konec na trenérské lavičce. Reinsdorf totiž údajně nemá nejmenší zájem platit trenérovi více než pětinásobek ligového průměru. A Gretzky má pobírat 6,5 milionu dolarů v příští sezoně, v ročníku 2010/11 dokonce osm milionů.

Gretzkého vysoký plat částečně pokrývá jeho působení v roli trenéra, ale také jeho vlastnický podíl v organizaci. Největší postava historie NHL prý stojí za Reinsdorfovou nabídkou, chce s ním však ještě celou situaci osobně probrat.

Za čtyři roky na trenérské lavičce se Gretzkému nepodařilo postoupit s týmem do play-off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články