Hlavní obsah

Pittsburgh zvládl přestřelku s Carolinou, Malkin přispěl hattrickem

PITTSBURGH

Gólovou přestřelkou skončilo druhé utkání semifinále hokejového play-off NHL mezi Pittsburghem a Carolinou. Domácí Penguins v útočně laděném utkání přehráli ve čtvrtek soupeře 7:4 a v sérii se ujali vedení 2:0 na zápasy. Hrdinou večera byl ruský hokejista Jevgenij Malkin, který vstřelil svůj první hattrick ve vyřazovací části a navíc přidal i asistenci.

Článek

Na ukazateli v Mellon Areně svítily nuly ani ne dvě minuty, když otevřel skóre domácí kapitán Sidney Crosby a jen v prvních deseti minutách viděli diváci čtyři góly. Po první části ale odcházeli spokojenější do kabin hosté, jejichž jednobrankový náskok zařídil ve 13. minutě Seidenberg. Ve druhé třetině ale Pittsburgh vstřelil dvě branky a strhl vedení na svou stranu. Hurricanes sice v úvodu posledního dějství srovnali, Tučňáci ale odpověděli dalšími třemi brankami.

A byl to Malkin, kdo zařídil, že se závěrečné drama nekonalo. V 49. minutě nadvakrát překonal Cama Warda v brance Caroliny a na vítězný gól navázal o čtyři minuty později nejhezčí brankou zápasu. Ruský forvard objel s pukem na holi a obráncem na zádech branku a v momentě, kdy se pootevřel střelecký úhel, vyslal puk nečekaným bekhendem nad Wardovo rameno. Pojistku druhého vítězství pak před koncem utkání přidal při power play hostů Tyler Kennedy.

Malkin sehrál své galapředstavení také pro své rodiče, kteří duel sledovali přímo v hledišti. "Jsem rád, že jsem pro ně mohl odehrát takový zápas. Bylo to perfektní utkání," pochvaloval si dvaadvacetiletý rodák z Magnitogorsku.

Pittsburgh využil v úvodu finále Východní konference stoprocentně výhodu domácího prostředí a živí naději, že napodobí Edmonton Oilers, který v roce 1984 dosáhl na Stanleyův pohár poté, co rok předtím ve finále prohrál. Třetí duel se ale hraje v sobotu na ledě Caroliny a Hurricanes nic nevzdávají. "Tohle nebude čtyřzápasová série. To vám mohu slíbit," burcoval spoluhráče obránce Tim Gleason.

Play-off NHL, finále Východní konference
Pittsburgh - Carolina 7:4 (2:3, 2:0, 3:1)
Branky: 9., 49. a 53. Malkin, 2. Crosby, 24. Talbot, 40. Kunitz, 59. Kennedy - 4. LaRose, 9. J. Jokinen, 13. Seidenberg, 43. Eaves. Zásahy brankářů: Fleury 28/24 - Ward 41/35. Diváci: 17 132. Hvězdy zápasu: Malkin, Kunitz, Crosby (všichni PIT). Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: