Hlavní obsah

Veterán Fjodorov má údajně namířeno z NHL do Magnitogorsku

WASHINGTON/MOSKVA

Osmnáctiletá mise útočníka Sergeje Fjodorova v zámořské NHL se možná chýlí ke konci. Podle ruských zdrojů, které citovala kanadská stanice TSN, devětatřicetiletý hokejista Washingtonu souhlasil s nabídkou Magnitogorsku a od příští sezóny by se mohl stát vedle Jaromíra Jágra další hvězdou Kontinetální ligy (KHL).

Článek

Před týdnem však Fjodorov pro list Washington Times prohlásil, že myšlenky na hokejový důchod ještě nenosí a vedle talentovaných hráčů Capitals se mu hraje skvěle. "Mám rád tuhle organizaci a partu spoluhráčů, navíc Washington je úžasné město se skvělými fanoušky," uvedl ruský forvard, jenž v prosinci oslaví čtyřicété narozeniny.

Podle informací TSN však Fjodorov údajně souhlasil s nabídkou Metallurgu, kde by měl podepsat dvouletou smlouvu na 3,8 miliónu amerických dolarů za rok (asi 72,2 miliónu korun).

V týmu loňského neúspěšného semifinalisty KHL by se měl setkat se svým mladším bratrem Fjodorem a také trojicí českých útočníků Marek, Rolinek, Kudrna. První dva jmenovaní již s ruským klubem prodloužili smlouvu a vedení Metallurgu do svého kádru získalo také posily finského útočníka Toni Koivista a Rusy Nikolaje Pronina s Igorem Radulovem.

V letošní sezóně vsítil Fjodorov 11 gólů a přidal 22 asistencí, v play-off dal jeden gól a sedm přihrávek. Capitals k postupu přes Pittsburgh do finále Východní konference nepomohl.

Za 18 let v NHL má na svém kontě 1248 zápasů, v nichž zaznamenal 483 gólů a 696 přihrávek. Kromě dresu Capitals hájil rodák z Pskova také třináct let barvy Detroitu, který ho v roce 1989 draftoval ve 4. kole ze 74. místa. Dva roky působil v Anaheimu a před odchodem do Washingtonu hrál za Columbus.

Reklama

Související témata: