Hlavní obsah

Nieuwendyk je novým generálním manažerem Dallasu

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Joe Nieuwendyk je novým generálním manažerem týmu NHL Dallas Stars. Dvaačtyřicetiletý útočník nahradí svého někdejšího spoluhráče Bretta Hulla a Lese Jacksona, kteří klíčovou funkci vykonávali v posledních dvou letech společně. Nieuwendyk se do bývalého klubu vrací po sezóně, v níž Dallas obsadil 12. místo v tabulce Západní konference a nepostoupil do play-off.

Článek

"Joe je vůdce a vítězil ve všem, co dělal. Je na tuhle příležitost připraven," uvedl majitel klubu Tom Hicks na adresu Nieuwendyka, jenž hrál za Dallas v letech 1995-2002. Dosavadní generální manažeři však v týmu nekončí - třetí nejlepší střelec historie NHL Hull se stane výkonným viceprezidentem, Jackson se vrátí na pozici ředitele skautingu.

"Je vzrušující vrátit se k Dallas Stars jako generální manažer. Mám na působení zde krásné vzpomínky," prohlásil Nieuwendyk. "Jsem na tuto výzvu připraven. Dallas byl tým zvyklý v minulých letech vítězit a já mu k tomu chci znovu pomoci," dodal.

Olympijský vítěz ze Salt Lake City ukončil po 20 sezónách kariéru v roce 2006 a poté se vrhl na funkcionářskou dráhu. Nejprve pracoval jako speciální konzultant generálního manažera Floridy a obdobnou funkci zastával v uplynulé sezóně v Torontu. Zároveň byl asistentem generálního manažera Kanady na nedávném mistrovství světa ve Švýcarsku.

Během své kariéry se radoval ve třech dekádách ve třech různých týmech ze zisku Stanley Cupu. Nejcennější klubovou trofej získal s Calgary (1989), Dallasem (1999) a New Jersey (2003). Vedle toho hrál také za Toronto a Floridu v celkem 1257 zápasech základní části NHL, v nichž nasbíral 1126 bodů (564+562). Dalších 116 bodů (66+50) přidal ve 158 duelech play off.

Reklama

Související témata: