Hlavní obsah

Hokejista Krejčí podepsal v Bostonu nový víceletý kontrakt

Český hokejový útočník David Krejčí prodloužil smlouvu s klubem zámořské NHL Boston Bruins. Podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, ale podle kanadské televizní stanice TSN podepsal třiadvacetiletý centr tříletý kontrakt s celkovým výdělkem 11,25 miliónu dolarů. V létě se měl Krejčí stát chráněným volným hráčem.

Článek

V příští sezóně by si měl Krejčí vydělat 3,5 miliónu, v dalších letech mu plat vzroste vždy o 250 tisíc. Rodák ze Šternberka byl v této sezóně jedním z tahounů týmu, který v základní části vyhrál tabulku Východní konference. Odehrál 82 zápasů a nasbíral 73 bodů za 22 gólů a 51 asistencí. Byl druhým nejproduktivnějším hráčem klubu a v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech byl dokonce nejlepším hokejistou v základní části NHL. Za 37 kladných bodů získal ocenění Plus-Minus Award.

V letošním play-off odehrál 11 zápasů, vstřelil dva góly a na šest přihrál, než Bruins vypadli v 2. kole s Carolinou. Sezonu ale Krejčí dohrával s poraněnou kyčlí a čeká jej operace, kvůli které pravděpodobně zmešká i začátek příštího ročníku.

Reklama

Související témata: