Hlavní obsah

Pittsburgh dostal Detroit na lopatky, Gončar uklidnil tým vítězným gólem

Hokejisté Pittsburghu se ve finále NHL dočkali první výhry. Využili výhodu domácího prostředí, když v úterý zdolali v zaplněné Mellon aréně Detroit 4:2. Tučňáci tak snížili stav série na 1:2 na zápasy. „Máme skvělý tým a když ucítíme šanci, dokážeme ji využít,“ těšilo Sergeje Gončara, jenž v závěru zápasu vsítil vítěznou branku.

Článek
Fotogalerie

„Série probíhá tak, jak by měla,“ myslí si kouč Red Wings Mike Babcock, jehož mužstvo sice vedlo ve 12. minutě 2:1, avšak do konce třetiny srovnal stav Kris Letang. „Hráli jsme opravdu zoufale,“ mrzelo forvarda Detroitu Henrika Zetterberga. „Odehráli jsme slušně první a druhou třetinu, kdy jsme si vytvořili dostatek šancí, ale proměnili jen dvě,“ zalitoval osmadvacetiletý Švéd.

Souboj hvězdfoto: Sport.cz

Na druhé straně panovala pochopitelně spokojenost. „Gonch (Sergej Gončar pozn.red.) má na všechny uklidňující vliv, je klidný v každé situaci,“ vyzdvihl svého spoluhráče, jenž ve 51. minutě vsítil vítězný gól, kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. „Je skvělým tahounem,“ dodal na adresu ruského obránce spoluhráč Maxime Talbot, který se stal díky dvěma gólům první hvězdou zápasu. „Máme skvělý tým a když ucítíme šanci, dokážeme ji využít,“ těšilo Gončara.

Fleury tentokrát podržel

Mužstvo Pittsburghu tentokrát podržel brankář Marc-Andre Fleury, když si připsal na své konto 27 úspěšných zákroků. „Mám skvělý pocit z toho, že jsme se dokázali vrátit do série a snížili stav,“ radoval se Fleury. „Nebylo to přímo utkání, ve kterém bychom museli vyhrát, ale každému bylo jasné, že jsme vyhrát potřebovali, abychom se vrátili zpět,“ uvedl útočník Tučňáků Talbot.

„Dostali nás na lopatky a my nedokázali najít odpověď,“ pochválil domácí tým obránce Red Wings Brad Stuart. „Druhá třetina přitom byla v naší režii, ale nevyužili jsme šance,“ litoval Stuart. Další duel finále NHL je na programu v noci ze čtvrtka na pátek opět v Pittsburghu.

Reklama

Související témata: