Hlavní obsah

Trenér Sutter po dvou letech skončil u hokejistů New Jersey

NEW YORK

V týmu NHL New Jersey Devils skončil po dvou letech trenér Brent Sutter. Člen slavné hokejové rodiny v úterý rezignoval z osobních důvodů rok před vypršením své tříleté smlouvy.

Článek

"Má to co dělat se záležitosti v Red Deeru," řekl oficiálnímu webu New Jersey Sutter, jenž je majitelem kanadského juniorského celku Red Deer Rebels. "Objevily se tam věci, které mi především v posledním roce hodně ztěžovaly život. Musel jsem se rozhodnout a dopadlo to takhle," dodal šestačtyřicetiletý bývalý útočník.

Podle spekulací médií by se mohl Sutter stát trenérem Calgary Flames. Tam je generálním manažerem jeho bratr Darryl, jenž v květnu propustil Mikea Keenana.

Sutter dovedl v obou sezonách New Jersey do play off, ovšem ani jednou nepřešel první kolo. Letos nestačil tým s českým útočníkem Patrikem Eliášem v sedmizápasové sérii na Carolinu.

Bývalý hráč New Yorku Islanders a Chicaga Sutter je členem rodiny, která se výrazně zapsala do dějin NHL. V prestižní soutěži hrálo i pět jeho bratrů a čtyři včetně něj se stali profesionálními trenéry.

Reklama