Hlavní obsah

Heatley údajně požádal o výměnu z Ottawy

OTTAWA

Hokejový útočník Dany Heatley chce opustit Ottawu, kde má kontrakt až do roku 2014. Podle kanadské televizní stanice TSN požádal s 10 milióny dolarů nejlépe placený hráč uplynulého ročníku NHL o výměnu do jiného klubu. Heatley nebyl údajně spokojený se svou rolí v týmu Senators, především po únorové trenérské změně, kdy Craiga Hartsburga nahradil Cory Clouston.

Článek

Heatley vyjádřil svou nespokojenost už po skončení základní části a řešení problému se odložilo na pozdější dobu i kvůli jeho účasti na mistrovství světa ve Švýcarsku. Další úvahy vyhlášeného kanonýra nad budoucností vyústilo v žádost o výměnu. Vedení Ottawy ale nechce o jeho odchodu moc slyšet. V říjnu 2007 si jej pojistilo šestiletým kontraktem na celkem 45 miliónů dolarů do konce sezóny 2013/14.

"Podepsali jsme s Heatleym dlouhodobý kontrakt a očekáváme od něj, že to bude respektovat. Je pořád Senator," řekl generální manažer Bryan Murray, který řeší další problém po výkonnostním propadu klubu. Ten nastal po účasti ve finále Stanleyova poháru v roce 2007. V následující sezóně Senators vypadli v prvním kole ve čtyřech zápasech s Pittsburghem a letos ani nepostoupili do play-off.

Heatleyho agent bude s klubem jednat

Heatleyho agent J.P. Barry řekl deníku Ottawa Sun, že bude nadále jednat s Murraym, aby se pokusil o nejlepší řešení situace pro svého klienta. Dvojnásobný mistr světa a vítěz Světového poháru z roku 2004 si v uplynulém ročníku připsal v 82 zápasech 39 branek a 33 asistencí.

Celkových 72 bodů pro něj bylo nejméně za čtyři sezony v dresu Ottawy, kam zamířil v roce 2005 po výluce v NHL z Atlanty. Přestupem chtěl uniknout vzpomínkám na tragickou autonehodu ze září 2003, při které v jeho ferrari zahynul jeho spolujezdec, spoluhráč Dan Snyder.

Heatley nasbíral v 507 zápasech NHL celkem 543 bodů za 260 branek a 283 asistencí. V 34 zápasech play off přidal 11 tref a 25 přihrávek. V sezonách 2005/06 i 2006/07 dosáhl na hranici 50 vstřelených branek za sezonu v NHL. Je rekordmanem v počtu kanadských bodů v kanadské reprezentaci.

Reklama

Související témata: