Hlavní obsah

Sýkora bude pravděpodobně chybět v sedmém finále Stanley Cupu

PITTSBURGH

Český hokejový útočník Petr Sýkora se sice po delší odmlce vrátil do sestavy Pittsburghu, v rozhodujícím sedmém utkání finálové série Stanleyova poháru proti Detroitu se ale kvůli zranění pravděpodobně neobjeví. Osudným se mu stalo obětavé zblokování střely v průběhu druhé třetiny šestého duelu, v němž Pittsburgh vyrovnal stav finále na 3:3.

Článek

Také kvůli zranění odehrál zkušený forvard jen šest a půl minuty. Mellon Arenu opouštěl na nosítkách s dlahou zpevňující pravou nohu a především kotník. Při otázce televizní stanice TSN, zda bude moci zasáhnout do sedmé bitvy, byl dvaatřicetiletý rodák z Plzně pesimistický. "Myslím, že asi ne," připustil Sýkora.

Pokud by skutečně vynechal klíčový duel, který čeká Tučňáky na ledě Red Wings z pátku na sobotu, vyřadí ho zranění ve finále ze hry již podruhé v kariéře. V roce 2000, tehdy ještě v dresu New Jersey, inkasoval také v šestém duelu úder do hlavy od Deriana Hatchera z Dallasu. Devils tehdy ve stejný večer dobyli Stanley Cup, zatímco Sýkora skončil v nemocnici.

Smůla zatím českého kanonýra provází také co do úspěšnosti v závěrečných bojích o slavnou trofej. Se svými týmy se před letošními vyřazovacími boji představil ve finále již celkem čtyřikrát, jediným triumfem byl však právě ten z roku 2000.

Reklama

Související témata: