Hlavní obsah

Gólman Emery se dohodl na roční smlouvě s Philadelphií

PHILADELPHIA

Hokejový brankář Ray Emery se v příští sezóně pokusí oživit svou kariéru v NHL v dresu Philadelphie. S vedením Flyers se podle středečního oznámení klubu dohodl na podmínkách ročního kontraktu. Emery, který uplynulou sezónu strávil v týmu KHL Atlant Mytišči, však může oficiálně podepsat smlouvu až 1. července, kdy se stane volným hráčem.

Článek

Emery by měl pomoci vyřešit brankářskou otázku v klubu. Oba stabilní gólmani z minulé sezóny Martin Biron a Antero Niittymäki se stanou na konci června nechráněnými volnými hráči.

"Jsem nadšený, že dostanu šanci hrát v klubu, který může vyhrát a jsem vděčný za příležitost, kterou jsem dostal. Myslím, že jsem schopný podávat stabilní výkony," uvedl gólman, který výrazně pomohl Ottawě do finále Stanley Cupu 2007. Zároveň ale také proslul několika výstřelky, kvůli nimž ho Senátoři dali v červnu 2008 na listinu volných hráčů a poté ho sami vykoupili ze smlouvy.

"Přál bych si, abych mohl některé věci z posledního roku v Ottawě změnit. Mohu každopádně říci, že jsem se z těchto špatných zkušeností poučil. Možná více, než z dobrých časů, které jsme tam prožili," připustil šestadvacetiletý Emery, jehož si Ottawa vybrala jako celkově 99. hráče draftu 2001.

V KHL nastoupil Emery za Atlant do 36 utkání, v nichž inkasoval v průměru 2,12 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 92,6 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto. Jeho plat činil přes dva miliony dolarů.

Reklama

Související témata: