Hlavní obsah

U hokejistů Dallasu skončil v NHL trenér Tippett, nahradí ho Crawford

U hokejistů Dallasu skončil po šesti sezónách trenér Dave Tippett. Kouč byl odvolán po neúspěšné sezóně NHL deset dnů poté, co se stal novým generálním manažerem bývalý útočník Joe Nieuwendyk. Ten následně oznámil, že bude večer na stadiónu American Airlines Center v Dallasu oficiálně představen nový kouč Marc Crawford.

Článek

Crawford je v NHL šestnáctým nejúspěšnějším trenérem co se týče vyhraných zápasů (470). Osmačtyřicetiletý kouč vedl v zámoří týmy Quebecu, Colorada, Vancouveru a naposledy Los Angeles. Stanley Cup vybojoval Crawford v roce 1996 s týmem Avalanche. "Marc je vítězný tip s velkou dávkou zkušeností, jsem velmi potěšen, že bude trénovat Dallas," citoval Nieuwendyka NHL.com.

Tippett působil v texaském týmu od roku 2002 a v prvních pěti sezonách s ním postoupil do play off. Výrazně se mu nepovedl až uplynulý ročník, v němž i vinou zranění klíčových hráčů Dallas obsadil 12. místo v Západní konferenci a potřetí od přestěhování z Minnesoty v roce 1993 neprošel do bojů o Stanley Cup.

Dallasu chyběli téměř celou sezónu kvůli zranění kapitán Brenden Morrow a zkušený obránce Sergej Zubov, velkou část z posledních dvou měsíců musel vynechat i útočník Brad Richards. Týmu Stars navíc příliš nevyšlo angažování kontroverzního Seana Averyho, jehož se v průběhu sezony zbavilo po jeho aféře s urážením bývalých přítelkyň.

Reklama

Související témata: