Hlavní obsah

Hvězda Detroitu Dacjuk nastoupí do sedmého finále NHL se speciální zbraní

Útočník Detroitu Pavel Dacjuk si připravil na rozhodující sedmé utkání finálové série NHL speciální zbraň na brankáře Pittsburghu. Ruskému forvardovi by mohla pomoci ultralehká hokejka. "Všichni si uvědomují, jak hrozně moc Pavel pomáhá mužstvu," pochvaloval Daniel Cleary třicetiletého forvarda, jenž je nominován na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezóny.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Hokejista Detroitu Pavel Dacjuk se rozcvičuje - ilustrační fotografie

Článek

Speciální odlehčená hůl od firmy Reebok je vyrobena technologií Pure Fiber, což jí umožňuje přesnější zacílení a zvyšuje tvrdost střely. "Je to tajemství, snažím se, aby to zůstalo pod pokličkou," citoval Dacjuka deník The Boston Globe.

"Pavel Přináší do týmu spoustu energie," pochvaloval si svého spoluhráče lídr kanadského bodování Red Wings v play-off Henrik Zetterberg (11+13). "Jeho schopnost podržet puk a skvěle najít spoluhráče, je obdivuhodná," vysekl poklonu trenér Penguins Dan Bylsma.

Speciální hokejka Reebok 10k, s kterou hrají hráči NHL jako Pavel Dacjuk (Detroit), Jason Spezza (Ottawa), Patrice Bergeron (Boston) nebo český obránce Roman Hamrlík (Montreal).foto: www.reebokhockey.com

Dacjuk odehrál v letošních vyřazovacích bojích vinou zranění pouze patnáct zápasů, v nichž zaznamenal gól a osm asistencí. V základní části dominoval a s 97 body (32+67) byl nejlepším hráčem mužstva a čtvrtým nejlepším v celé lize, čímž si vysloužil nominaci na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a na Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka.

Rozhodují sedmé utkání finále NHL začíná v pátek v noci v Detroitu v Joe Louis aréně a přímým přenosem ho vysílá od 2:00 SEČ televize Nova Sport.

Reklama

Související témata: