Hlavní obsah

Pro Stanley Cup Gončar riskoval zdraví, hrál finále NHL s natrženými vazy

PITTSBURGH

Obránce Pittsburghu Sergeje Gončara neodvrátilo od finálové série NHL proti Detroitu ani vážné zranění, po kterém atleti nemohou sportovat několik měsíců. Ruský zadák po vítězství ve Stanley Cupu přiznal, že nastupoval s natrženými vazy v pravém koleni! "Spousta hokejistů hrála s různými šrámy," komentoval riskantní krok pětatřicetiletý bek.

Článek

Na triumf v NHL čekal zadák Sergej Gončar celou kariéru, a tak se rozhodl jít do rizika. Lékaři mu diagnostikovali částečné natržení pravého kolenního vazu, přesto chtěl svému Pittsburghu pomoct a ve finále proti Detroitu nastoupil. "Měl jsem šanci splnit si sen," řekl Gončar. "Nejde jen o mě, každý se obětoval," dodal.

"Chápal jsem, jak je důležité v této fázi play-off mužstvu pomoci," uvedl Gončar, jenž si poranění kolene přivodil ve čtvrtém utkání semifinále Východní konference proti Washingtonu. Poté chyběl dva zápasy, naskočil do sedmého utkání a následně i do finále konference i bojů o slavnou trofej.

Trenér letošních šampiónů NHL Dan Bylsma kometnoval riskantní počínaní stroze. "Spousta hráčů musela překonat bolest a nastoupit. Kluci byli různě pospojovaní," uvedl s nadsázkou kouč Penguins. Podle informací zámořských médií hrál se zraněním také bek Kris Letang.

Pittsburgh zdolal ve finále Rudá křídla 4:3 na zápasy, když rozhodující sedmý duel vyhrál 2:1 na ledě Detroitu. Podařilo se mu tak oplatit svému soupeři loňskou porážku 2:4 na zápasy a navázal na tituly z let 1991 a 1992.

Reklama

Související témata: