Hlavní obsah

Sýkora už je po oslavách doma, těšil se na ženu a syna

BRNO

Jen několik dní si hokejový útočník Petr Sýkora užíval v zámoří radost z vítězství ve Stanleyově poháru. Už ve čtvrtek přiletěl do Prahy a hned se přesunul do Brna za manželkou a synem, kteří se domů vrátili již před začátkem play off NHL. V rozhovoru pro televizi Nova Sýkora uvedl, že v Pittsburghu zřejmě v příští sezóně už hrát nebude.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Hokejista Pittsburghu Petr Sýkora

Článek

Dvaatřicetiletý útočník odehrál za Penguins dvě sezony, ve kterých s týmem postoupil dvakrát do finále a letos podruhé v kariéře slavný pohár získal. Závěr soutěže však nebyl ideální, neboť Sýkora v play off odehrál jen sedm zápasů a do finálových bojů zasáhl jen jednou. I proto počítá, že v létě zamíří jinam.

"Až do 1. července jsem hráč Pittsburghu. Co bude dále, uvidíme. Nechám to na agentovi. Je možné, že bych pokračoval tam. Pro mě i pro tým by ale asi bylo lepší, kdybych šel jinam," řekl Sýkora, který si v šestém finálovém duelu zranil při blokování soupeřovy střely nohu, a proto chyběl v klíčovém sedmém duelu na ledě Detroitu.

Hned po závěrečné siréně ale oslavoval s hráči na ploše a nenechal si ujít ani následné radovánky ve městě. Doma nyní žádné velké oslavy neplánuje. "Kluka jsem neviděl měsíc a půl, takže pro mě je oslava, že hrajeme v předsíni hokej. Od rána... To je důležité," uvedl odchovanec plzeňského hokeje, který se v příštích dnech chystá s rodinou na dovolenou. "Konečně bude klid od stresu z play off," těšil se Sýkora.

Jedna velká oslava jej ale v Česku čeká. V létě bude mít jeden den Stanleyův pohár jen pro sebe. Jak budou vzácné chvilky vypadat, zatím pořádně neví. "Určitě budu oslavovat v rodinném kruhu. Bude tam ale i šance, aby si na něj mohli fanoušci sáhnout a udělat si fotku," řekl Sýkora, jenž plánuje pohár zavést do rodné Plzně i Brna, kde momentálně v létě žije.

V souvislosti se svým budoucím angažmá má jasno v tom, že chce hrát i nadále v zámoří. "Ještě bych chtěl dva nebo tři roky hrát v NHL. Určitě nějaké nabídky budou," uvedl Sýkora, jenž Stanleyův pohár vyhrál poprvé v roce 2000 v dresu New Jersey. Momentálně myslí hlavně na to, aby se dal zdravotně do pořádku. Zlomenina nohy se bude hojit čtyři až šest týdnů. "V podstatě se teď budu flákat a pak budu mít dva měsíce na to, abych se dostal do nějaké fyzičky. Určitě budu trochu pozadu, ale to se nedá nic dělat," dodal.

Reklama