Hlavní obsah

Legenda NHL Howe se zastala kapitána Pittsburghu Crosbyho

PITTSBURGH

Hokejová legenda Gordie Howe hájí kapitána Pittsburghu Sidney Crosbyho. Hvězda Penguins se totiž v hektickém závěru finálové série NHL po předávání Stanley Cupu mírně opozdila s podáváním ruky několika hráčům Detroitu. "Sid je dobrý kluk a je velmi plachý, neudělal to schválně," řekl ´Mr. Hockey´ Howe na obhajobu nejlepšího střelce letošního play-off.

Foto: Shaun Best, Reuters

Komisionář NHL Gary Bettman předává Stanley Cup kapitánovi Pittsburghu Sidney Crosbymu.

Článek

"Crosby je až příliš nesmělý," uvedl na adresu Crosbyho jeden z nejlepších hokejistů historie Gordie Howe, bývalý tahoun Detroitu. "Když jsem s ním hovořil, tak ani nemuknul," usmál se Howe, jenž Crosbymu radil, aby se nenechal ničím a nikým vykolejit.

Crosby podle bývalé hvězdy Red Wings jen zíral a potom odešel oslavovat Stanley Cup. "Řekl jsem mu, že svou práci dělá sakra dobře a popřál mu hodně štěstí," přiblížil Howe, jenž je držitelem šesti Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části) a stejného počtu Hart Trophy pro nejlepšího hokejistu sezóny, poslední trofej získal v ročníku 1962/63.

Crosby je jako Gretzky zamlada

Podle jednaosmdesátiletého bývalého hokejisty je kapitán Tučňáků podobný Waynu Gretzkému. "Když jsme se poprvé setkal s Gretzkym, tak z něj také nevyšla ani hláska," vyprávěl. "Podruhé už jsme ho nemohli zastavit, pořád něco povídal," smál se Howe. "Sid je ještě děcko, všichni se musíme poučit," dodal.

Celá aférka vyplula na povrch poté, co si útočník Red Wings Kris Draper stěžoval na Crosbyho, že nepodal po finále ruku kapitánovi Detroitu Nicklasi Lidströmovi a dalším hráčům poraženého mužstva. Crosby slavil vítězství svého Pittsburghu ve Stanley Cupu a užíval si opojných okamžiků. Když se konečně dostal k tradičnímu podávaní rukou, byli již Lidström a asistent Kris Draper v šatně.

Reklama

Související témata: