Hlavní obsah

Hokejový klub Canadiens koupí od Gilletta bratři Molsonové

TORONTO

Nejslavnější hokejový klub Montreal Canadiens mění svého majitele. Americký podnikatel George Gillett, jenž vlastní i podíl v FC Liverpool, prodá klub Geoffu Molsonovi a jeho bratrům Andrewovi a Justinovi.

Článek

Rodina Molsonů již souhlasila s podmínkami odkupu 80,1 procent akcií organizace včetně haly Bell Centre. Podle zdroje agentury Reuters by se měla hodnota tohoto balíku pohybovat kolem 575 miliónů dolarů. Celou transakci musí ještě formálně posvětit vedení NHL, což by mělo proběhnout během srpna.

O koupi klubu, v jehož kádru jsou i čeští hokejisté Roman Hamrlík, Tomáš Plekanec a Robert Lang, projevila zájem před časem také zpěvačka Céline Dionová či bývalý hráč Serge Savard. Nakonec se ale Gillett po osmi letech vzdá svého podílu ve prospěch rodiny Molsonů. "Jsem přesvědčen, že bratři Molsonové zajistí další rozvoj této skvělé sportovní instituce," oznámil Gillett.

Molsonové jsou nedílnou součástí slavné historie čtyřiadvacetinásobného vítěze Stanleyova poháru i celého Montrealu. John Molson založil na přelomu 18. a 19. století v kanadském městě největší pivovar, financoval výstavbu železnice a otevřel vlastní banku. Jeho potomci vlastnili tým Canadiens již ve velmi úspěšných letech 1957 až 1971. Současná hala také až do roku 2003 nesla jméno této rodiny.

Reklama

Související témata: