Hlavní obsah

Hokejový celek z Phoenixu chce získat majitel Bulls a White Sox

Finančními problémy sužovaný hokejový klub NHL Phoenix Coyotes chce získat Jerry Reinsdorf, který již vlastní basketbalový tým NBA Chicago Bulls a baseballový celek Chicago White Sox z MLB. Ve své nabídce na odkoupení klubu souhlasil s podmínkou, že ponechá tým v Arizoně.

Článek

Reinsdorfův právník Alan Klein novinářům řekl, že jeho klient jedná se zástupci města Glendale o nové nájemní smlouvě, která by byla součástí návrhu.

Třiasedmdesátiletý bývalý právník Reinsdorf stojí v čele White Sox a Bulls již více než 20 let. Prožil tak mimo jiné slavnou éru Bulls, kteří v čele s Michaelem Jordanem v letech 1991-1998 vybojovali šest titulů mistrů NBA.

Soud minulý týden zamítl nabídku kanadského milionáře Jima Balsillieho, který za Phoenix Coyotes nabízel 212,5 miliónu dolarů. Podmínkou šéfa společnosti BlackBerry však bylo přestěhování týmu do Hamiltonu a uzavření transakce do konce června. Podle soudce ale nebylo možné vyřešit včas všechny otázky kolem přesunu, proto stěhování klubu zamítl.

Pokud by se nový majitel nenašel do 5. srpna, mohou se o klub ucházet i zájemci, kteří chtějí Coyotes přestěhovat. Do boje by se tak mohl vrátit znovu Balsillie.

Reklama

Související témata: