Hlavní obsah

Novým trenérem Calgary se stal Brent Sutter

CALGARY

Brent Sutter byl jmenován do funkce hlavního kouče hokejistů Calgary Flames. U týmu vystřídal Mikea Keenana, jenž byl odvolán v květnu. Novými asistenty budou Ryan McGill, Dave Lowry a Jamie McLennan.

Článek

Rodinný klan Sutterů tak má v kanadském klubu již pět zástupců. Generálním manažerem Calgary je totiž bratr Darryl, další bratři Duane a Ron se starají o hráčské náležitosti a vyhledávání talentů. Navíc Darrylův syn Brett hraje za farmářský tým.

Brent Sutter byl ještě před třemi týdny koučem New Jersey Devils, kde měl smlouvu ještě na jednu sezónu. Z osobních důvodů tehdy rezignoval, neboť se chtěl vrátit ke své rodině do Kanady a starat se o juniorský tým Red Deer Rebels.

Nyní se překvapivě vrací na střídačku klubu NHL. "Byly tam nějaké osobní otázky, které pochopil (generální manažer Lou Lamoriello)," popsal svůj odchod z od týmu Devils, kde strávil dvě sezony.

Calgary nesplnilo v této sezoně očekávání a vypadlo počtvrté za sebou již v prvním kole play off. Ještě v lednu přitom Flames jasně vládli své divizi, nakonec i vinou zranění přišli o výhodu domácího prostředí pro první zápasy play off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články