Hlavní obsah

Philadelphia získala z Anaheimu beka Prongera

Hokejisté Philadelphie získali během draftu z Anaheimu hvězdného obránce Chrise Prongera. Za něj a útočníka Ryana Dingleho poslali Kačerům forvarda Joffrey Lupula, švýcarského beka Lucu Sbisu, dvě první kola a jedno třetí kolo draftu buď v roce 2010 nebo 2011. Anaheim svoji oporu vyměnil po zveřejnění informace, že by v příštím roce měl pokračovat Scott Niedermayer.

Článek

„Nemůžu říct, že bych byl překvapený,“ citují rodáka z Drydenu v Ontariu stránky kanadské televize TSN. Anaheim navíc během uzávěrky přestupů získal z Pittsburghu dalšího drahého obránce Ryana Whitneyho. Pronger byl draftován jako druhý celkově v roce 1993 Hartfordem, ale o dva roky později byl vyměnen do St. Louis za Brendana Shanahana.

Čtyřiatřicetiletý hokejista odehrál za Bluesmeny devět sezón a dvakrát vyhrál Norrisovu trofej pro nejlepšího beka NHL. Po výluce v roce 2005 byl Pronger vyměněn do Edmontonu, opačným směrem putoval mimo jiné jiný obránce Eric Brewer.

Po podepsání víceletého kontraktu s Olejáři si po pouhém roce Pronger vynutil odchod, do Edmontonu za něj z Anaheimu zamířil český mladík Ladislav Šmíd a držitel zlatého hattricku Joffrey Lupul. Ten se nyní z Philadelphie ke Kačerům opět vrací. S Anaheimem vyhrál Pronger Stanley Cup v roce 2007. V příštím roce si obrovitý veterán vydělá 6,25 miliónu dolarů.

Reklama