Hlavní obsah

Tavares už se nemůže dočkat NHL, na tlak je prý připraven

NEW YORK

Obrovská očekávání budou od nové sezóny zámořské NHL provázet každý krok Johna Tavarese. Poslední jednička draftu je prý předurčena stát se v budoucnu jednou z největších hvězd nejen opěvované soutěže ale celého kanadského hokeje. A jeho noví zaměstnavatelé z New York Islanders věří, že je právě letý útočník vrátí zpět na výsluní NHL. Tavares je podle svých slov na velký tlak připraven.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

John Tavares

Článek

"Jsem člověk, který už si na to, že je středem pozornosti, zvykl, a dokáže  všeobecné očekávání zvládnout. Vím, že je to jediná cesta, jak se stát ještě lepším," vykládal Tavares po sobotním draftu v Montrealu. "Je mým cílem vrátit na Long Island znovu vítěznou tradici a už se nemůžu dočkat, až to začne," věří si.

Ačkoliv ještě v NHL neodehrál ani minutu, po jeho mimořádně úspěšných juniorských letech na něj zámořská média pějí chválu. Někteří jeho produktivitu a střelecký instinkt dávají na úroveň Bretta Hulla či Dale Hawerchuka, další v něm vidí podobný typ hráče jako jsou Jason Spezza nebo Alexej Jašin.

"Do hokeje vkládám velkou vášeň a srdce a jsem velmi odhodlaný v tom jak na sobě dál pracovat a čeho dosáhnout," charakterizuje sám sebe Tavares. "Především chci pomáhat týmu vyhrávat, o to přece jde nejvíc. A samozřejmě bych také chtěl dobře zapadnout do týmu a dopřát fanouškům co nejvíce radosti," dodal.

Není to Ježíš spasitel

O jeho přínosu pro tým je už nyní přesvědčen i majitel Islanders Charles Wang. Zároveň je mu ale jasné, že jen Tavares nemůže najednou zařídit jeho týmu nehynoucí slávu. "Není to žádný Ježíš spasitel," upozorňuje. "Jeho příchod je velkou událostí pro nás i fanoušky, ale je jenom kouskem skládačky. Ještě je před námi spousta práce," řekl Wang po mizerné sezóně Islanders v NHL.

Už v neděli si John Tavares odbyl první veřejné vystoupení coby člen New York Islanders. V klubové čepici provedl úvodní nadhoz v baseballovém utkání mezi New York Mets a New York Yankees.

Reklama

Související témata: