Hlavní obsah

Eliáš je po operaci kyčle, ale přípravný kemp stihne

NEWARK

Útočník Patrik Eliáš podstoupil začátkem června ve Vailu operaci kyčle, ale měl by stihnout zářijový tréninkový kemp New Jersey i začátek NHL. Český hokejista absolvoval operaci nečekaně, neboť do Ameriky původně letěl jen na běžnou lékařskou prohlídku.

Článek

"Měl jsem problémy s tříslem ke konci minulé sezóny," přiznal Eliáš deníku Star-Ledger. "Mohl jsem hrát, ale bylo to vyčerpávající. Po sezóně to nepřešlo ani po třech nebo čtyřech týdnech, tak jsem vyrazil za doktorem do USA. Chtěl jsem, aby to zkontrolovali a byl z toho rovnou menší zákrok," uvedl Eliáš po operaci kyčelního pouzdra.

Zákrok byl úspěšný, i proto Eliáš očekává, že to jeho přípravu na sezónu nijak zásadně neovlivní. "Cítil to stále i po mistrovství světa. Ale je v pohodě a bude bruslit už během července, kdy je na to normálně zvyklý. V tom není žádný problém," uvedl generální manažer klubu Lou Lamoriello.

"Časově to vyšlo naprosto perfektně. Řekli mi (doktoři), že úplně v pořádku bych měl být do deseti týdnů po operaci, takže když nebudou žádné komplikace, měl bych být připravený na začátek kempu," pochvaloval si Eliáš. "Už tři hodiny po operaci jsem mohl jet na kole," dodal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Třiatřicetiletý třebíčský rodák byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem Devils, když si v 77 utkáních základní části připsal 78 bodů za 31 branek a 47 asistencí. V sedmi duelech play off přidal gól a dvě přihrávky.

Reklama

Související témata: