Hlavní obsah

Budaj podepsal novou smlouvu s Coloradem, pokračovat má i Sakic

DENVER

Slovenský hokejový brankář Peter Budaj se podle deníku Denver Post dohodl v NHL na nové roční smlouvě s vedením Colorada. Jeho plat by měl činit jeden a čtvrt miliónu dolarů, v minulém ročníku pobíral Budaj 800 tisíc dolarů. Pokračovat v kariéře v dresu Lavin chce prý také útočník Joe Sakic, jenž brzy oslaví 40. narozeniny.

Foto: REUTERS/Lyle Stafford

Slovenský brankář Colorada Peter Budaj likviduje střelu Markuse Näslunda z Vancouveru.

Článek

Budaj by mohl v novém ročníku znovu bojovat o post týmové jedničky, neboť Andrew Raycroft, dosavadní dvojka Avalanche, se smlouvy nedočkal. Vedení klubu má však v hledáčku Martina Birona, Tye Conklina, Scotta Clemmensena, Craiga Andersona nebo Nikolaje Chabibulina a chce usilovat také o nadějného švédského gólmana Jonase Gustavssona, který je považován za nejlepšího brankáře působícího mimo NHL.

Šestadvacetiletý Budaj zasáhl v uplynulém ročníku do 56 zápasů nejhoršího týmu Západní konference a v průměru inkasoval 2,86 branky na zápas při úspěšnosti zákroků těsně pod hranicí 90 procent. Dvakrát vychytal čisté konto.

Sakic vyjádřil své přání pokračovat ještě jeden rok v klubu, kde působí celou svou kariéru, přestože v uplynulé sezoně odehrál kvůli problémům se zády jen 15 zápasů a připsal si 12 bodů za dva góly a 10 asistencí. Kapitán Colorada chce jednat s vedením klubu. V případě dohody však musí počítat s výrazným zkrácením platu, který v minulé sezoně činil šest miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: