Hlavní obsah

Rangers vs. Jágr opět na pořadu dne

WASHINGTON

Ačkoliv letní námluvy hokejových New York Rangers s českým útočníkem Jaromírem Jágrem ztroskotaly na Jágrově vysokém kontraktu, není ještě všem snahám konec. Momentálně poklidnou hladinu dohadů totiž rozvířila zpráva o zdravotních problémech Pavla Bureho, jehož místo na pravém křídle by mohl zacelit právě Jágr hrající na stejném postu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sám Jaromír Jágr si není jistý, v jakém dresu začne letošní sezónu NHL

Článek

Bure neprošel minulý týden zátěžovými testy a vedení New York Rangers ho proto na neurčitou dobu vyřadilo ze zdravotních důvodů z kádru. Ruský útočník má vážné problémy s kolenem a dokonce není vyloučeno, že obávaný střelec udělá předčasnou tečku za svou bohatou kariérou. Rangers by se tím pádem rádi Bureho zbavili, protože nač platit 10 milionů dolarů hráči, který nehraje? To klub může raději investovat o něco více peněz do Jágra, který by mohl oživit hru v krizi se zmítajícího klubu z New Yorku.

Tak alespoň v dnešním vydání spekuluje americký deník The Washington Post. Ten dále uvádí, že pokud se Rangers opět ozvou s nabídkou angažovat Jágra, Washington by mohl v rámci kompenzace požadovat nějakého hráče. A to nejspíše někoho ze zadních řad, jelikož momentální obrana Capitals je v značně neutěšeném stavu. Jedinými zkušenými beky jsou zde Sergej Gončar a Brendan Witt.

Už jednou byl přestup téměř upečen 

Washington by nyní rád ušetřil, zvláště před blížící se stávkou NHL. Úvaha o odchodu Jágra a převzetí závazků za Bureho tak asi nepřichází v úvahu, pravděpodobnější se zdá verze o příchodu některého ze schopných, ale levných obránců. Dle momentální soupisky Rangers ovšem není výběr příliš velký. Smlouvu pod 2,5 milionu dolarů ročně má totiž jen Boris Mironov a Dale Purinton, jenž je ale spíše specialistou na sbírání trestných minut než obrannou činnost.

Sám Jágr by se zřejmě výměně nebránil, dokonce připustil, že během červnového draftu byl velmi blízko dohodě s Rangers.  "Nešlo o žádné drby," přiznal Jágr pro americká média. "Bylo to skutečně na spadnutí, nakonec ale k ničemu nedošlo. Jsem profesionální hokejista, každý den je někdo vyměněn. Já dělám svou práci na ledě a je jedno pro jaký tým. Ať už mě chtěli měnit z jakéhokoli důvodu - možná jsem nehrál tak, jak očekávali, možná byly problém peníze - dělají to nejlepší pro tým a já tomu rozumím. Pokud se ale ptáte, zda jsem z toho všeho rozrušen, pak nejsem. Jsem tady šťastný, ovšem když mě příští týden vymění, sbalím si věci a půjdu."

Reklama