Hlavní obsah

Calgary se dohodlo na pětileté smlouvě s bekem Bouwmeesterem

CALGARY

Vedení hokejistů Calgary uplatnilo v zámořské NHL práva na ceněného zadáka Jaye Bouwmeestera a v úterý s ním uzavřelo pětiletý kontrakt. Nová smlouva vynese pětadvacetiletému obránci 6,68 miliónu dolarů ročně. Bouwmeester se tak nakonec nestane volným hráčem.

Článek

Calgary získalo práva na rodáka z Edmontonu během sobotního draftu NHL od Floridy. Při výměně putoval opačným směrem další zadák Jordan Leopold a Panteři navíc získali volbu v třetím kole draftu. Z 67. pozice si pak vybrali útočníka Joshe Birkholze.

"Jay je jedním z nejkompletnějších obránců, kteří hrají hokej. Jsme velmi potěšeni, že jsme se s ním dohodli na smlouvě, která z něho udělá důležitou součást úspěchu Calgary Flames. Byl vybrán jako hlavní hráč, do nějž jsme chtěli investovat peníze," řekl generální manažer Darryl Sutter.

Bouwmeester strávil v barvách Floridy celou svou dosavadní kariéru v prestižní soutěži. Na kontě má 471 odehraných zápasů, v nichž zaznamenal 203 bodů za 53 branek a 150 asistencí. V poslední sezoně odehrál třetí hokejista draftu 2002 všech 82 duelů základní části a připsal si 42 bodů díky 15 přesným trefám a 27 přihrávkám.

"Jsem šťastný za tuto dohodu s Calgary, protože to je tým, za který jsem moc chtěl hrát. Byl jsem povzbuzený snahou Calgary, kterou prokázali ve snaze získat mě před 1. červencem. Znám se dobře s některými hráči a věřím, že máme silný klub, připravený na další krok stát se klubem vítězným," prohlásil Bouwmeester.

Reklama

Související témata: