Hlavní obsah

Montreal získal Cammalleriho, Giontu a obránce Hilla

MONTREAL

Vedení Montrealu si pětiletou smlouvou pojistilo služby sedmadvacetiletého útočníka Mika Cammalleriho. Tomu bude za dané období náležet plat ve výši 30 miliónů dolarů. Na stejně dlouhou dobu se Canadiens upsal také další forvard Brian Gionta, který dostane o pět miliónů méně.

Článek

Cammalleri tak po jediné sezóně opouští Calgary, v jehož dresu přitom prožil bodově nejpovedenější ročník své kariéry v NHL. V 81 zápasech základní části zaznamenal 82 bodů za 39 branek a 43 asistencí. Byl tak druhým nejproduktivnějším hráčem Flames a nejlepším střelcem.

Bývalá opora Los Angeles má v NHL na kontě 364 duelů, v nichž zaznamenala celkem 287 bodů díky 132 gólům a 155 asistencím. Calgary získalo Cammalleriho loni během draftu v rámci trojsměny mezi Kings a Anaheimem.

Gionta vymění v rámci NHL dres vůbec poprvé. Celou svou dosavadní kariéru prožil v New Jersey, nyní se opět setká s bývalým spoluhráčem Scottem Gomezem, jehož "Habs" získali v úterý. Oba hráči ze své souhry v barvách Devils vytěžili v ročníku 2005/06 bodově nejlepší sezony kariéry.

Třicetiletý Gionta má za sebou solidní sezonu, když si v 81 zápasech základní části připsal 60 bodů za 20 branek a 40 asistencí. V play off přidal v sedmi kláních dva góly a tři přihrávky. Člen vítězného kádru Devils z roku 2003, jehož si klub vybral při draftu 1998 jako 82. hráče v pořadí, odehrál celkem v NHL 473 zápasů s bilancí 312 bodů za 152 přesných tref a 160 nahrávek.

Další posilu získali Canadiens do obranných řad. Čtyřiatřicetiletý obránce Hal Gill podepsal s klubem dvouletý kontrakt, který mu zaručuje celkový příjem 4,5 milionu dolarů. Bývalý hráč Pittsburghu, Toronta a Bostonu odehrál v NHL celkem 851 zápasů, v nichž si připsal 151 bodů díky 31 gólům a 120 asistencím. Byl pevným článkem obrany týmu Tučňáků, který nedávno dobyl Stanley Cup.

Po rušném dni pro Montreal, který odstartovala tříletá smlouva s českým obráncem Jaroslavem Špačkem, Gainey zároveň prohlásil, že s ohledem na nové posily je velmi nepravděpodobné, že by v klubu nadále působili volní hráči Saku Koivu, Alexej Kovaljov a Alex Tanguay. Několik hráčů však obdrželo kvalifikační nabídky, je mezi nimi i útočník Tomáš Plekanec.

Reklama