Hlavní obsah

V reprezentaci jsem asi skončil, říká útočník Hejduk

ÚSTÍ NAD LABEM

Neradostné vzpomínky má na minulou hokejovou sezónu útočník Milan Hejduk. „Byla nejhorší v klubové historii. Skončili jsme poslední v Západní konferenci a nedostali jsme se do play off,“ ohlíží se za účinkováním týmu Colorado Avalanche v zámořské NHL hokejista, jenž nefiguruje ve stočlenné širší nominaci české reprezentace na OH 2010 ve Vancouveru.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Milan Hejduk

Článek

„Zranili se nám klíčoví hráči Joe Sakic a Paul Stastny na dlouhou dobu a závěr sezóny jsme nezvládli. Trenéři museli povolat náhradníky z farmy. Už od února jsme NHL jen dohrávali bez nějakých ambicí, chyběla motivace, převládala frustrace. V takové situaci jsem se ocitl poprvé,“ líčí 33letý forvard, který tráví léto doma v Ústí nad Labem.

„Přijel jsem z Ameriky koncem května a relaxoval jsem od hokeje. Chodím na golf, který mě baví už asi deset let. Jezdím na kole, často zajdu do posilovny a volím stejný program jako každoročně. Letní přípravu si dělám sám a naplánoval jsem si ji tak, abych ji skloubil s rodinou. Zúčastňuji se i propagačních akcí, které pořádá Slovan Ústí nad Labem, můj mateřský klub. Do Denveru bych měl odletět někdy kolem 5. srpna a hned půjdu na led. V Coloradu mám ještě na rok smlouvu,“ vypráví Hejduk.

Jeho jméno chybí ve více než stočlenné širší nominaci české reprezentace pro olympijské hry 2010 ve Vancouveru. „Pravdou je, že jsem v posledních letech nejezdil na mistrovství světa. Měl jsem zdravotní problémy a zřejmě se k tomu přihlíželo i při téhle nominaci. Překvapilo mě to, ale těžko se k tomu mohu vyjadřovat. Nevím, jestli lze ten výběr ještě rozšířit a pozměnit a nebo, zda je to konečné. S reprezentací jsem tedy asi skončil,“ krčí rameny trojnásobný účastník olympijských her (Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Turín 2006).

Jakou má motivaci do nové sezóny? „Soustředím se na povinnosti v klubu, kde jsem zvyklý. Nikam jinam se mi nechce. Snad ten příští ročník v Coloradu bude lepší. V NHL bych chtěl vydržet co nejdéle a jak jen to půjde,“ tvrdí Hejduk.

Reklama