Hlavní obsah

Selänne má před sebou poslední sezónu v NHL

HELSINKY

Finský útočník Anaheimu Teemu Selänne po nadcházející sezóně definitivně opustí NHL. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že ve svém věku již do takové ligy nepatří. Populární hokejista přezdívaný "Finský blesk" právě dnes oslavil 39. narozeniny.

Článek

"Je to fórum pro mladé kluky. Příští sezóna je bezpochyby má poslední. Tentokrát bude to rozhodnutí zcela jasné," prohlásil Selänne v rozhovoru pro deník Helsingin Sanomat. Na konci června ubezpečil vedení Ducks, že s ním může pro příští ročník počítat. "Dobrá strava, odpočinek a péče o svaly pomáhají kariéru prodloužit. Osobně nemám žádné zdravotní potíže, jsem v mysli stále mladý a mám spoustu aktivit," dodal obávaný kanonýr.

Selännemu by se zamlouvalo, kdyby se v jednom klubu sešel s další finskou hvězdou Saku Koivem, jenž po 13 letech opustí Montreal. Ducks jsou údajně jedním z hlavních uchazečů o jeho služby. "Ta chemie mezi námi velmi dobře fungovala v národním týmu. Bylo by zajímavé vidět, jak by se naše souhra zlepšovala, když bychom spolu hráli denně," uvedl.

Rodák z Helsinek přišel do NHL ve 22 letech, kdy oblékl dres dnes již neexistujícího klubu Winnipeg Jets. V první sezoně vstřelil obdivuhodných 76 branek, čímž stanovil nováčkovský rekord. Celkem má v NHL na kontě 1132 odehraných zápasů s bilancí 1212 bodů za 579 gólů a 633 přihrávek. V play off přidal ve 105 utkáních 72 bodů díky 35 gólům a 37 asistencím.

Reklama