Hlavní obsah

Hudler míří k arbitráži, po níž by mohl odejít z Detroitu

DETROIT

Detroitský útočník Jiří Hudler se chystá obrátit na arbitráž, která by měla rozhodnout o výši jeho platu v příští sezóně NHL. Pětadvacetiletý český hokejista je chráněným volným hráčem, se svým zaměstnavatelem se však dosud nedohodl na novém kontraktu. Rudá křídla si mohou zvolit, zda se má arbitráž zaobírat podmínkami pro roční či dvouletou smlouvu.

Článek

Hudler pobíral v minulé sezóně mzdu v celkové výši 1,15 miliónu dolarů, nyní mu však bude náležet minimálně dvakrát tolik. Nabídka klubu činí 2,5 miliónu, podle odhadů by mu mohla být přiřknuta částka až v rozmezí mezi 3,5 a čtyřmi milióny dolarů. Pokud se ale Detroit s výrokem arbitráže neztotožní, může Hudlera vyměnit do jiného týmu.

"Chtěl bych mít Hudlera zpátky. Rád bych měl zpět i (Mikaela) Samuelssona. Ale žijeme ve světě platového stropu a do něj se musíme vejít," řekl deníku Detroit Free Press generální manažer Ken Holland.

Právě Švéd Samuelsson finalistu Stanleyova poháru v pátek opustil a zamířil do Vancouveru. Dvaatřicetiletý útočník byl nechráněným volným hráčem a hledal dlouhodobější kontrakt s platem okolo dvou miliónů ročně. Rudá křídla však jeho požadavek potřebovala stlačit k hranici 1,5 miliónu dolarů. Blízko dvouleté dohody je prý naopak další forvard Ville Leino z Finska.

Hudler má za sebou čtyři sezóny v dresu Detroitu. Loni s ním získal Stanleyův pohár, letos jeho tým podlehl ve finále Pittsburghu.

Reklama

Související témata: