Hlavní obsah

Útočník Versteeg podepsal tříletou smlouvu s Chicagem

CHICAGO

Hokejový útočník Kris Versteeg podepsal s vedením Chicaga novou tříletou smlouvu. Versteeg, jež se stal chráněným volným hráčem, by si měl podle informací webu ESPNChicago.com díky novému kontraktu vydělat celkem 9,25 miliónu dolarů.

Článek

Blackhawks tak nakonec nijak nedoplatili na pochybení při posílání kvalifikačních nabídek svým hráčům, neboť všechny si následně zavázali novými smlouvami.

Finalista Calderovy trofeje určené nejlepšímu nováčkovi NHL byl posledním z pětice chráněných volných hráčů, jejichž kvalifikační nabídky nedorazily poštou včas. Vedení NHL a hráčské asociace proto postup vedení Jestřábů prověřovalo a zároveň zvažovalo, že z hráčů udělá volné agenty bez omezení. Chicago se tak raději odhodlalo k rychlému jednání a hráče si smluvně pojistilo.

Třiadvacetiletý Versteeg si v 78 zápasech uplynulé sezony připsal 53 bodů za 22 gólů a 31 asistencí. Ani po podpisu smlouvy však ještě nemá jistotu, že bude v týmu finalisty Západní konference nadále působit.

Blackhawks se totiž nyní nacházejí pouhý milion pod platovým stropem, který NHL pro příští ročník stanovila na 56,8 milionu dolarů na tým. Po odchodu Nikolaje Chabibulina však údajně chtějí získat kvalitní brankářskou dvojku ke Cristobalu Huetovi a výměna jedné z opor může vedení klubu uvolnit potřebné peníze navíc. Kromě Versteega se ve spekulacích nejčastěji objevují jména obránce Cama Barkera a útočníka Patricka Sharpa.

Reklama