Hlavní obsah

Útočník Kalus se po roce v Rusku snaží opět prosadit v NHL

MINNESOTA

Český hokejový útočník Petr Kalus se opět pokouší prosadit se v zámořské NHL. V říjnu loňského roku se někdejší juniorský reprezentant rozhodl přerušit své působení za Atlantikem a zamířil do Kontinentální ligy. Po necelé sezóně v dresu Balašichy se však rozhodl vrátit zpět do Ameriky a nyní se pokouší opět prosadit do kádru Minnesoty Wild.

Článek

"V Rusku jsem se naučil spoustu věcí. Teď jsem se ale rozhodl takhle. Uvidíme. Příležitost v týmu NHL nemusíte dostat každý den," řekl Kalus deníku Star Tribune. Jeho návrat do Minnesoty ale nebyl ideální, z prvního tréninku se totiž musel pro nemoc omluvit. "Necítil jsem se dobře. Do konce týdne to ale bude v pořádku," uvedl Kalus, jenž se v šatně zdržel jen několik minut.

Dvaadvacetiletý Kalus má na svém kontě v NHL devět zápasů v dresu Bostonu v sezóně 2006/07, kdy vstřelil čtyři branky. V létě byl poté vyměněn do Minnesoty, kde se však nedokázal prosadit do kádru hlavního týmu a hrál jen na farmě. Loni v listopadu poté zamířil do Ruska. V KHL však odehrál jen 17 zápasů, v nichž si připsal dvě asistence.

V Minnesotě se opět potkal s trenérem Kevinem Constantinem, jenž jej vedl i na farmě v Houstonu. "Myslím si, že po zkušenosti z Ruska zjistil, že NHL je nejlepší hokejová soutěž," uvedl Constantine, podle nějž má Kalus šanci prosadit se v hlavním týmu. "Je to silný hráč s dobrou střelou. Musí si ale najít své místo," dodal Constantine.

Reklama

Související témata: