Hlavní obsah

Koivu jde v NHL do Anaheimu za Selännem

ANAHEIM

Finský hokejista Saku Koivu poprvé v NHL mění dres a příští sezónu stráví v Ananeimu, s kterým podepsal roční smlouvu na 3,25 miliónu dolarů. Předchozích třináct let strávil v Montrealu, kde byl devět let kapitánem. Déle nosil ve slavném kanadském klubu "céčko" na dresu jen legendární Jean Beliveau.

Foto: Internet

Saku Koivu

Článek

V Anaheimu si čtyřiatřicetiletý útočník zahraje s krajanem Teemu Selännem, jenž dopředu oznámil, že za rok NHL opustí. Jeho přáním bylo strávit poslední sezónu v soutěži po boku Koiva. "V národním týmu nám to šlo výborně. Bylo by zajímavé vidět, jak by se naše souhra zlepšovala, kdybychom spolu hráli denně," uvedl nedávno o pět let starší Selänne.

Koivuovi vypršela v Montrealu smlouva, díky níž si v uplynulé sezoně vydělal 4,75 miliónu dolarů, a vedení klubu s ním dál nepočítalo. Kvůli zranění nohy odehrál v posledním ročníku jen 65 zápasů, v nichž dal 16 gólů a zaznamenal 36 asistencí.

V NHL má na kontě celkem 792 utkání, 191 branek a 459 přihrávek. Během angažmá v Montrealu překonal rakovinu mízních uzlin i těžké zranění oka.

Reklama