Hlavní obsah

Tavares se necítí jako spasitel. Před premiérou v NHL cítí tlak

NEW YORK/PRAHA

Mladý hokejista John Tavares poprvé předstoupil před skupinu asi pětiset fanoušků New York Islanders v domácí hale Nassau Coliseum a i přes široké úsměvy na něm byla patrná nervozita z nové role hlavní hvězdy klubu. Před dvěma týdny si kanadskou naději Ostrované vybrali jako jedničku vstupního draftu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Kanadský hokejista John Tavares během tiskové konference New Yorku Islanders

Článek

Fanoušci posledního celku uplynulé sezóny z Long Islandu očekávají od příchodu osmnáctiletého talentu zásadní zlepšení v příštím ročníku. Sám Tavares je ve svých slovech zdrženlivější a snaží se bránit přehnanému tlaku. „Nemyslím si, že jsem spasitel. Jsem pouze jeden hráč z mnoha. Součást týmu, který by měl přinést vítězství zpět,“ řekl stránkám kanadské televize TSN rodák z Ontaria.

„Máme hodně zkušených hráčů a vůdčích osobností, kteří ho podpoří a povedou jak na ledě, tak i mimo něj,“ potvrdil Tavaresovo tvrzení generální manažer Ostrovanů Garth Snow. „Cítíme podporu nejen kolem Johna, ale i ostatních mladíků,“ dodává. Na mysli má hlavně Kyla Okposa a Joshe Baileyho, kteří do New Yorku byli draftováni loni a předloni.

Kanadský hokejista John Tavares během tiskové konference New Yorku Islandersfoto: Reuters/Shannon Stapleton

„Nechceme aby na sobě John cítil všechen tlak každý zápas,“ popisuje svůj cíl hlavní trenér Islanders Scott Gordon. „On je dost dospělé dítě a s hokejem má již řadu zkušeností. Jsem si jistý, že jestli je někdo, kdo je schopen všechno rychle zvládnout, je to on,“ dodává kouč na adresu svého největšího talentu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články