Hlavní obsah

Hokejový útočník Vrbata zřejmě končí v Tampě, klub s ním nepočítá

TAMPA

Český hokejový útočník Radim Vrbata podle všeho končí v Tampě. Se zámořským klubem má sice uzavřenou smlouvu ještě na další dvě sezóny, ale vedení Lightning s jeho službami již dále nepočítá. Osmadvacetiletý hráč se v průběhu uplynulé sezóny vrátil zpoza Atlantiku do české extraligy a hrál za Mladou Boleslav a Liberec.

Foto: Pavel Lebeda

Radim Vrbata na ruzyňském letišti

Článek

V souvislosti s nadcházející sezónou však plánoval vrátit se zpět do Tampy a hrát v NHL. Představitelé Blesků však nepočítají s tím, že by za ně hrál. "Nepočítáme s tím, že by byl na soupisce," řekl generální manažer Tampy Brian Lawton deníku St. Petersburg Times. V případě, že by se Vrbata k týmu připojil, bude prý hrát na farmě.

Mistra světa z roku 2005, který se o čtyři roky dříve radoval z titulu juniorského světového šampiona, však pravděpodobněji čeká výměna do jiného klubu. Jeho agent Rich Evans deníku řekl, že Vrbatovým jednoznačným přáním a cílem je v příští sezoně hrát v NHL. Rodák z Mladé Boleslavi má v následujících dvou sezonách garantovaný celkový příjem šest miliónů dolarů.

Nebyl příliš spokojen

Vrbata se do Česka vrátil v prosinci a ukončil tak své nepříliš vydařené angažmá v Tampě, kam přišel před sezónou z Phoenixu. V novém působišti však nebyl příliš spokojen, navíc s manželkou Petrou čekali narození prvního potomka.

Bývalý hráč Colorada, Caroliny, Chicaga a Phoenixu je momentálně doma v Mladé Boleslavi a o vzniklé situaci dobře ví. "Vím, jak se k věci staví vedení Tampy Bay. Řeší se to, agent pracuje na dalších variantách. V tuto chvíli nelze říci nic konkrétního. Ale doufám, že během několika dní bude jasno," řekl Vrbata internetovému serveru hokej.cz.

Potvrdil, že jeho hlavní prioritou je NHL. "Když o mě nebudou Lightning stát, rád bych hrál v některém jiném týmu NHL. Ve hře je výměna jinam. Každopádně jsem rozhodnutý působit v zámoří. Kdyby se to nepodařilo vyřešit, poletím do Tampy, kde mám platnou smlouvu. Ale jak jsem řekl - věřím, že to nějakým způsobem dopadne," dodal Vrbata.

Reklama

Související témata: