Hlavní obsah

Hnilička bude krýt záda Králi Čechmánkovi

LOS ANGELES

Dva čeští gólmani budou v nadcházející sezóně NHL oblékat dres Los Angeles Kings. Po Romanu Čechmánkovi, který na západní pobřeží odešel v květnu z Philadelphie, totiž vedení klubu získalo i Milana Hniličku z Atlanty.

Foto: Internet

Milan Hnilička se dlouho v prvním týmu Atlanty neohřál.

Článek

"Pracovali jsme na této výměně už delší dobu. Obchod dává smysl a nemohli jsme nic jiného dělat. Nemělo cenu, aby Hnilička chytal na farmě s takovým finančním příjmem," vysvětlil generální manažer Atlanty Don Waddell odchod gólmana, který drží s 29 vítěznými zápasy klubový rekord.

Hniličkovo angažmá, které českému brankáři zajišťovalo roční příjem 1,45 miliónu dolarů, znamenalo pro klub značnou zátěž, především pak proto, že o třicetiletého gólmana už nebyl v klubu zájem. Nyní by se o výplatu gáže měly oba kluby podělit napůl.

Loni průměr 3,56 branky na zápas

Hnilička bojoval v uplynulé sezóně o šanci v sestavě Atlanty s Finem Pasim Nurminenem, na led se dostal třicetkrát a měl nelichotivý průměr 3,56 obdržené branky na zápas. Dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana musel také na farmu a v nižší soutěži AHL nastoupil v dresu Chicaga Wolves k patnácti utkáním.

Nurminen v srpnu podepsal v Atlantě novou smlouvu a měl by bojovat o post jedničky s Byronem Dafoem. Hnilička měl platný ještě roční kontrakt, strávil však po nepodařeném ročníku léto v nejistotě, co s ním bude. V pondělí po něm sáhlo Los Angeles, kde by měl podle amerického tisku krýt Čechmánkovi záda.

Reklama