Hlavní obsah

Carolina údajně zvažuje, že vyplatí Kaberleho ze smlouvy

Hokejový obránce František Kaberle by přece jen mohl předčasně ukončit angažmá v Carolině. Generální manažer Hurricanes Jim Rutherford ještě v závěru června tvrdil, že s pětinásobným světovým šampionem pro příští sezónu počítá do sestavy, nyní ale uvedl, že je možné, že klub Kaberleho vyplatí ze smlouvy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

František Kaberle se Stanley Cupem - ilustrační fotografie

Článek

Kladenský rodák má s Carolinou kontrakt ještě na příští rok, který mu zajišťuje příjem 2,2 miliónu dolarů. "Není to tak, že si myslíme, že by u nás nemohl hrát. Když to ale uděláme, uvolní nám to peníze, které můžeme investovat do obrany, do níž bychom mohli získat hráče praktikující více fyzický styl," uvedl Rutherford deníku The News and Observer.

Vedení klubu prý uvažuje o tom, že by Kaberlemu, který klubu v roce 2006 pomohl k vítězství ve Stanleyově poháru, vyplatilo dvě třetiny smluvního platu a uvolnilo by jej ze svých služeb. Získalo by tak prostor v týmovém rozpočtu na angažování nových hráčů.

Změna postoje klubu může souviset i s jednáními s Dennisem Seidenbergem, který měl podle dřívějších informací v klubu skončit. Nyní to vypadá, že by se německý zadák mohl domluvit na podmínkách nového kontraktu.

Reklama