Hlavní obsah

Hokejový útočník Plekanec se dohodl s Montrealem na roční smlouvě

Český hokejový útočník Tomáš Plekanec podepsal novou roční smlouvu s Montrealem. Šestadvacetiletý hráč si na základě nového kontraktu vydělá 2,75 miliónu dolarů. Informoval o tom internetový server kanadské televize TSN.

Článek

Plekanec se s vedením Canadiens dohodl krátce před jednáním u arbitrážního soudu, jenž byl naplánován na 30. července. Ten měl rozhodovat o platu kladenského odchovance poté, co se jeho zástupce nedohodl s Montrealem na podmínkách nové smlouvy. V uplynulé sezoně měl Plekanec zajištěn příjem 1,8 miliónu dolarů.

Účastník světových šampionátů v posledních čtyřech letech, jenž se v roce 2001 radoval ze zisku zlaté medaile na juniorském mistrovství světa, odehrál v uplynulé sezóně za Montreal 80 zápasů, ve kterých vstřelil dvacet branek a připsal si devatenáct asistencí.

Montreal Plekance draftoval v roce 2001 ve třetím kole, první starty v kanadsko-americké soutěži si připsal v sezoně 2002/03. Celkem má na kontě 311 zápasů v NHL, v nichž vstřelil 78 branek a připsal si 106 asistencí. V play off přidal dalších 21 startů s bilancí čtyři góly a devět asistencí.

Reklama

Související témata: