Hlavní obsah

Plekanec: Na novou smlouvu jsem Montrealu kývl za pět minut

K arbitráži NHL se českému hokejistovi Tomáši Plekancovi nechtělo, a tak o nové smlouvě s Montrealem příliš nelicitoval. „Dlouhodobá po té sezóně, co jsem měl, nepřicházela v úvahu. Takže si za rok zkusím pozici volného hráče,“ nelámal si hlavu šestadvacetiletý centr. V následujícím ročníku si ve slavném kanadském klubu vydělá 2,75 miliónu dolarů.

Článek

Habs vám nabídli 2,75 miliónu dolarů na jednu sezónu. Je to pro vás úleva?

Určitě jo. Ale já čekal, že k tomu dojde. S klubem jsme se poprvé vážně bavili v úterý večer. Můj agent byl v Montrealu, a když mi zavolal nabídku, tak jsem na ni kývl za pět minut.

O arbitráži se vykládají mezi hokejisty divoké historky, kdy klub na hráče nahází spoustu špíny, aby mu nemusel tolik platit. Nebál jste se, že se podobné zkušenosti nevyhnete?

Bál, nebál. Je to nepříjemný pro hráče i pro klub. Oni by museli hráče očernit a pak by měli v kempu strašně naštvanýho hokejistu.

Kontrakt je jen na rok, nechtěl jste na víc?

Jasně, že chtěl. Ale po sezóně, co jsem měl, nepřipadala dlouhodobá smlouva na čtyři pět let vůbec v úvahu. Příští léto si vyzkouším pozici volnýho hráče a uvidíme, co se sejde za nabídky.

Jak se s odstupem díváte na minulý ročník NHL? V čem byl váš největší problém?

Ono toho bylo víc… Člověk by měl mít na ledě sebevědomí, věřit si. Místo toho jsem ale šel pořád dolů a dolů. A nevyhrabal jsem se z toho za celý rok. A to samé celý náš tým. Pro Montreal to byla bídná sezóna.

Však také váš manažer Gainey rozpoutal v kabině uragán. Poroučeli se takoví borci jako Koivu, Kovaljov, Higgins nebo Komisarek a přišli Gomez, Cammalleri, Gionta nebo Špaček. Je to ten pravý impuls pro mužstvo?

To uvidíme až v sezóně. Trochu se čekalo, že se tým promění. Ale až takhle? Ani nebyl čas se s klukama rozloučit. Jedna věc je ale jistá. Tak talentovaný hokejista, jako je Kovaljov, v Montrealu příští sezónu hrát nebude.

Reklama

Související témata: