Hlavní obsah

NHL stanovila Hudlerovu arbitráž na konec července

DETROIT

Kanadsko-americká NHL stanovila datum pro arbitráž českého hokejového útočníka Jiřího Hudlera. Podle informací zámořské agentury Associated Press by k jednání mělo dojít 30. července. Konat se bude v Torontu a hráče na něm bude zastupovat jeho agent Petr Svoboda. Hudler se obrátil na arbitráž poté, co nenašel společnou řeč při vyjednávání s Detroitem. Mezitím se však upsal ruskému Dynamu Moskva.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Hokejový útočník Jiří Hudler na tiskové konferenci v Praze

Článek

Hudlerovi skončila po minulé sezóně v Detroitu smlouva a na nabídky Red Wings, které se údajně pohybovaly okolo tří milionů dolarů ročně po dobu až pěti let, hráč nepřistoupil, přestože v minulém ročníku pobíral plat pouze 1,15 miliónu dolarů. Místo toho podepsal dvouletý kontrakt s moskevským Dynamem, který mu zajišťuje příjem pět miliónů dolarů.

Detroit se však s Hudlerovým odchodem nechce jen tak smířit. Podle zástupců zámořské soutěže je pětadvacetiletý hokejista se statutem chráněného volného hráče stále vázán v Detroitu. NHL se proto obrátila na IIHF i KHL, aby transferu zabránily. Přestup má být oficiálně uzavřen až poté, co to IIHF stvrdí podpisem na hráčově transferkartě.

Vedení Rudých křídel chce nyní usilovat také o to, aby i nadále vlastnilo práva na Hudlera pro případ, že by se chtěl český forvard v budoucnu do NHL vrátit.

Reklama

Související témata: