Hlavní obsah

Biron bude příští sezónu NHL chytat za New York Islanders

Vedení hokejistů New Yorku Islanders v zámořské NHL překvapivě podepsalo jednoletou smlouvu s brankářem Martinem Bironem, který byl volným hráčem. První červencový den přitom Ostrované získali na dva roky Dwaynea Rolosona a pod dlouholetou smlouvou do sezóny 2020/21 mají i Ricka DiPietra. Biron si v novém působišti vydělá 1,4 miliónu dolarů.

Článek

Jedenatřicetiletý Biron byl brankářskou jedničkou Philadelphie od února 2007, kdy do týmu přišel z Buffala. Během léta se však stal nadbytečným, neboť Flyers získali navrátilce z KHL Raye Emeryho. Zkušený gólman zasáhl do 433 zápasů, připsal si 199 vítězství a v průměru inkasoval 2,59 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 91,1 procenta.

Islanders k posílení na brankářském postu sáhli patrně kvůli nejistému stavu prvního gólmana týmu, jímž má být DiPietro. Ten však za poslední ročník odchytal kvůli potížím s koleny jen čtyři zápasy. V srpnu se však má opět postavit na brusle a vedení věří, že bude připraven na začátek tréninkového kempu.

"Máme vlastně nyní tři brankářské jedničky," prohlásil generální manažer klubu Garth Snow, sám bývalý gólman. "Poučili jsme se z minulé sezony, jak důležitá je stabilita v naší sestavě, a díky němu (Bironovi) máme dalšího kvalitního hráče, který může nastoupit od začátku," dodal Snow.

Reklama