Hlavní obsah

Hossa začal angažmá v Chicagu operací ramene

CHICAGO

Slovenský hokejista Marián Hossa se v pátek podrobí operaci ramene. Podle odhadů by se měl léčit až čtyři měsíce a nestihne tak říjnový start nové sezóny NHL, ve které má být hlavní hvězdou Chicaga Blackhawks. S ním v létě podepsal jako volný hráč lukrativní dvanáctiletý kontrakt s průměrným ročním příjmem 5,2 miliónu dolarů.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Hokejový útočník Marián Hossa

Článek

Lékaři Chicaga doufali, že se Hossa operaci vyhne, ovšem poraněné rameno nezvládalo zátěž, proto se hokejista rozhodl podstoupit chirurgický zákrok. "Po konzultaci s rodinou a vedením Blackhawks nemám pochyby, že jde o správné rozhodnutí. Hráčem Chicaga jsem se chtěl stát už hodně dlouho, i to je důvod, proč jsem se rozhodl pro operaci, abych mohl za Chicago hrát stoprocentně zdravý," uvedl Hossa v prohlášení.

Třicetiletý Hossa si v uplynulých dvou sezónách marně snažil splnit svůj sen o zisku Stanleyova poháru. Loni byl ve finále v dresu poraženého Pittsburghu proti Detroitu, v létě pak přestoupil k Red Wings, ale v repríze finále tentokrát uspěli Penguins.

V uplynulém ročníku NHL Hossa v 74 zápasech nastřílel 40 branek a nasbíral 71 bodů. V 23 zápasech play off skóroval šestkrát a přidal devět přihrávek. V NHL má slovenská hvězda, která rovněž oblékala dres Ottawy a Atlanty, na kontě z 775 utkání 719 bodů za 339 gólů a 380 přihrávek. V 98 utkáních play off skóroval Hossa jednatřicetkrát a u 45 branek asistoval. Na klubový či reprezentační úspěch zatím čeká.

Reklama