Hlavní obsah

Tomáš Kaberle podle šéfa klubu Toronto zřejmě v létě neopustí

TORONTO

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle bude podle všeho pokračovat v kariéře v zámořské NHL v dresu Toronta. V minulých týdnech a měsících se sice spekulovalo o tom, že klub jedenatřicetiletého beka vymění do jiného celku, a podle všeho se o to i intenzivně snažil, nakonec však kladenský odchovanec zřejmě nikam nezamíří. Generální manažer Javorových listů Brian Burke totiž uvedl, že předpokládá, že Kaberle začne sezonu v jeho celku.

Článek

"Momentálně s nikým o výměně Kaberleho nejednáme. Myslím si, že na začátku sezony bude hrát za nás. Byl byl hodně překvapený, kdyby se tak nestalo," řekl Burke na čtvrteční tiskové konferenci.

Je si však vědom, že spekulace o výměně zkušeného beka budou pokračovat i v dalších týdnech. "Budeme se o tom bavit každý den až do chvíle, než skončí klauzule, podle které ho můžeme vyměnit bez jeho souhlasu. To je ale normální, je to součást obchodu," uvedl realisticky šéf Toronta.

Kubinu vyměnilo Toronto do Atlanty

Klub může ofenzivně laděného beka vyměnit bez ohledu na jeho názor jen v letní přestávce od červnového draftu NHL do 15. srpna, poté s tím musí světový šampión z Vídně 2005 souhlasit. Stejný bod měl ve smlouvě i jeho krajan Pavel Kubina, jehož Toronto v minulých dnech vyměnilo do Atlanty.

Toronto má aktuálně hodně silnou obranu, i přes Kubinův odchod v létě získalo Mika Komisarka, Francoise Beauchemina a Garneta Exelbyho. "Posílili jsme obranu, což bude přínosem pro všechny. I pro Tomáše, který bude určitě jedním z klíčových hráčů," řekl Burke.

Slavný kanadský klub v létě mocně posiloval defenzivu, tolik se ale nevěnoval útoku. Generální manažer Burke z toho ale nemá těžkou hlavu, šanci prosadit se by měli dostat mladší hráči působící v klubu již delší dobu převážně na farmě. Například Jiří Tlustý. "Chtěli bychom si pro ně nechat pár volných míst v kempu," dodal.

Reklama

Související témata: