Hlavní obsah

Hokejový obránce Kindl podepsal tříletou smlouvu s Detroitem

DETROIT

Český hokejový obránce Jakub Kindl podepsal novou tříletou smlouvu s Detroitem v zámořské NHL, která však začne platit až za rok. Dvaadvacetiletý bek si v sezóně 2010/11 vydělá 750 000 dolarů, v dalším roce o sto tisíc více a v závěrečné sezoně kontraktu 1,05 miliónu dolarů.

Článek

"Je to mladý a perspektivní hráč. Věříme, že se bude i nadále zlepšovat," řekl generální manažer Red Wings Jim Nill na adresu účastníka juniorských světových šampionátů v letech 2006 a 2007.

Detroit draftoval Kindla v roce 2005 v prvním kole jako celkově devatenáctého hráče. O rok později s ním podepsal smlouvu, ale rodák ze Šumperka stále čeká na svou premiéru v NHL.

Všechny tři sezony odehrál v nižší AHL. Letos i před rokem se sice s týmem Red Wings připravoval při play off, ale do zápasu ani jednou nezasáhl.

"Jeho poslední sezona byla velmi dobrá, představil se v Utkání hvězd AHL. Je to stále velmi mladý hráč s velkým potenciálem pro přesilové hry," uvedl Nill na adresu obránce, jenž v minulé sezoně nasbíral v dresu Grand Rapids 33 kanadských bodů.

Reklama

Související témata: