Hlavní obsah

Obránce Polák se v St. Louis dočkal výrazně lukrativnější smlouvy

ST. LOUIS

Roman Polák si v příštích dvou sezónách NHL výrazně finančně polepší. Český hokejový obránce uzavřel nový dvouletý kontrakt se svým klubem St. Louis Blues, během nějž si celkem vydělá 2,2 miliónu dolarů. Rovný milión bude pobírat v následující sezóně, zbytek mu půjde na konto v ročníku 2010/11.

Článek

Polák nastupuje za St. Louis v NHL od sezóny 2006/07 a jeho původní smlouva na další ročník zněla na 475 tisíc dolarů. Díky nové dohodě uzavřené v pátek si vydělá více než dvojnásobně více.

"Roman za nás bude hrát další dva roky a věříme, že budou pokračovat jeho vzrůstající výkony. Je velkou součástí naší budoucnosti, hráče jako on potřebujeme," řekl deníku St. Louis Post-Dispatch prezident St. Louis Blues John Davidson.

Poláka si Blues vybrali v draftu před pěti lety a od roku 2006 začal za klub nastupovat v NHL. V posledním ročníku soutěže odehrál už 69 zápasů, přičemž v průměru strávil na ledě přes 21 minut za zápas. Více vytěžovaní byli jen elitní obránci klubu Eric Brewer a Barret Jackman. Polákových výkonů si všiml i reprezentační trenér Vladimír Růžička a povolal jej na mistrovství světa ve Švýcarsku.

Reklama