Hlavní obsah

Edmonton už o Heatleyho nestojí, do hry vstoupilo San Jose

OTTAWA

Přestože vedení hokejistů Edmontonu v minulých dnech vzdalo snahu získat do týmu Danyho Heatleyho, možnost odchodu elitního útočníka z Ottawy je stále aktuální. Svůj zájem totiž dalo najevo San Jose. Celá věc má však podle zámořských médií háček: zdá se, že Sharks nabízejí kompenzaci, která není pro Ottawu příliš zajímavá.

Článek

Do celé transakce by se tak musel pravděpodobně vložit ještě další klub NHL, jímž by mohl být Montreal. Osmadvacetiletý Heatley požádal po uplynulé sezoně vedení Senátorů o výměnu do jiného klubu. Dlouho to vypadalo, že skončí v dresu Edmontonu, ale Oilers došla trpělivost a své snažení ukončili.

Novým působištěm Heatleyho by tak mohlo být San Jose. Podle zpráv deníku Ottawa Sun by navíc útočník v tomto případě neváhal kývnout na přestup podle klauzule o nemožnosti výměny jinam bez jeho souhlasu, která je součástí kontraktu.

Generální manažer klubu z hlavního města Kanady Bryan Murray by podle deníku mohl k výměně sáhnout, zapotřebí však bude pravděpodobně ještě třetí strana. Sharks totiž nabídli jako protiváhu útočníka Jonathana Cheechooa, obránce Christiana Ehrhoffa a volbu v prvním kole draftu. Murrayho však prý tato nabídka příliš neuspokojila.

Montreal by mohl vstoupit do hry

Do transferu by však mohl vstoupit ještě Montreal. "Pokud Sharks nemají to, co by po nich chtěli Senátoři, mohl by to generální manažer Doug Wilson ještě získat z nějakého jiného klubu," naznačil možné řešení nejmenovaný činovník prestižní soutěže.

"Senators chtějí jako náhradu osvědčené a skórující křídlo, což může znamenat, že se do toho zapojí ještě někdo třetí. Je to vše na Dougu Wilsonovi. Pokud chce dělat velké změny, tohle je jedna z největších, které může udělat," dodal jeden z představitelů vedení NHL.

Stěhování kanonýra Heatleyho, který dvakrát v kariéře pokořil metu 50 vstřelených branek za sezonu, má údajně napomoci Montreal. Ani v tomto případě však prý není zdaleka jisté, že Canadiens mohou San Jose poskytnout to, co Senátoři žádají.

Reklama