Hlavní obsah

Hokejista Kane mlátil a oloupil taxikáře kvůli pár korunám

Před startem zámořské NHL si útočník Chicaga Patrick Kane pořádně zavařil a čekají ho oplétačky s policií. Dvacetiletý hokejista se svým bratrancem po návratu z nočního klubu napadl, zmlátil a oloupil taxikáře poté, co mu nemohl vrátit dvacet centů (asi 3,5 koruny) z patnácti dolarů. Oba výtržníky zatkla policie v Buffalu a obviníla z loupeže druhého stupně.

Článek

Minimálně pořádnou ostudu a pošramocení reputace si Kane zajistil svým chováním, když platil patnáct dolarů za taxík, taxikář neměl nazpět dvacet centů (3,5 koruny) a tak dostal od Kanea a jeho bratrance pořádnou nakládačku. "Řidič dostal pěstí, protože neměl peníze nazpět," píše se v policejní zprávě s tím, že rána zničila taxikářovy brýle. Kane před soudem v neděli vinu odmítl.

Mluvčí hokejistů Chicaga prohlásil, že klub si je obvinění vůči Kaneovi vědom. "Je důležitou součástí naší organizace a týmový vůdce, takže stojíme za ním," prohlásil tiskový mluvčí Brandon Faber. "Jelikož stále shromažďujeme fakta, bylo by předčasné cokoliv kometovat," dodal. K případu se odmítli vyjádřit také příbuzní hokejisty.

Jedno je jisté, před startem zámořské ligy si Kane užíval se svým bratrancem v jednom z nočních klubů a domů se vracel kolem čtvrté hodiny ráno. V rodném Buffalu Kane pobýval kvůli Nadaci starosty Byrona Browna a představení na stadiónu, kde s hokejem v šesti letech začínal. "Na tomto stadiónu jsem poprvé stál na bruslích a vyrůstal," nechal se Kane slyšet ve čtvrtek. "Je zábava hrát v NHL," dodal.

V NHL by měl letos Kane zahájit svou třetí sezónu v dresu Chicaga. V minulém ročníku si nadějný hokejista vydělal 875 000 amerických dolarů (asi 15,9 miliónu korun). Za dva roky v týmu Blackhawks nasbíral 142 bodů (46 + 96), v roce 2008 vyhrál Calder Trophy pro nejlepšího nováčka zámořské ligy.

Reklama