Hlavní obsah

V Montrealu jsou hitem trička přející smrt Chárovi

PRAHA/MONTREAL

Hokejový obránce Zdeno Chára coby kapitán rivalů z Bostonu patří mezi nejméně oblíbené hráče fanoušků Montrealu. A teď mají příznivci Canadiens navíc možnost demonstrovat svou nenávist vůči obrovitému Slovákovi výběrem oblečení. Stačí si koupit žluté tričko, jaké je k mání v několika buticích po celém Montrealu. S anglickým nápisem "zemři Cháro, zemři" bude každému jasné, koho nemáte v oblibě.

Článek

Tričko přející Zdeno Chárovi to nejhorší objevil nedávno v jednom montrealském butiku komentátor prestižního týdeníku The Hockey News Ryan Kennedy. Mezi různým oblečením a čepicemi žluté triko s nápisem "Die Chara Die" v černém trojúhelníku doslova bilo do očí.

Je to práce designerské skupiny zvané Rated Rookies, která si potrpí na barevná trička s křiklavými nápisy. Tentokrát její členové dostali za úkol vytvořit sadu s hokejovými tématy. "Chtěli jsme udělat nějaká trička, která bysme mohli my a naši přátelé nosit na hokej," vykládala jedna z členek skupiny Kelly St. Pierreová, mimochodem velká fanynka Montrealu.

<span class="imgTitle"><img alt="Tričko Rated Rookies s hokejovou tématikou " height="247" src="http://im.sport.cz/888/118883-article-8mv7a.jpg" width="400"/><span class="imgTitle">Tričko Rated Rookies s hokejovou tématikou </span><span class="author">foto: /www.ratedrookies.com</span></span>

V jejich kolekci je tak k vidění klasické tričko s nápisem "miluji Canadiens" nebo "Dva Kosticynové jsou lepší než jeden" v narážce na běloruské bratry válící za kanadský klub, nebo další triko vzdávající hold hráči Canadiens "Laraque Obama - změna" s příjmením útočníka Georgese Laraquea a heslem amerického prezidenta Obamy. Ale nejprodávanějším kouskem je prý nenávistný vzkaz Chárovi.

Nicméně nebude v tom nic osobního. Hokejoví fanoušci především v Kanadě často dávají veřejně najevo svou nevraživost vůči některým hráčům. Ať už bučením při zápasech či napsanými vzkazy. Nejčastěji to odnášejí hráči od fanoušků svých bývalých klubů, v Montrealu nemají rádi také Daniela Briera, který dal před lukrativnější nabídkou Canadiens přednost Philadelphii. Své si pak užil od všech fanoušků v Kanadě Eric Lindros, když kdysi odmítl odejít do Quebeku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články