Hlavní obsah

Ovečkin si před začátkem NHL zahraje v New Yorku na kuchaře

NEW YORK

Na ledě je nejčastěji známý svými sebevědomými kličkami soupeřům a fantastickými góly. Před novou sezónou v NHL vám ale ruský hokejista Alexander Ovečkin místo parádiček při míchání s pukem zamíchá leda tak omáčku nebo tradiční ruský boršč. Na začátku září bude totiž famózní útočník týmu NHL Washington Capitals vítat hosty nové ruské restaurace na newyorském Manhattanu.

Článek

Třiadvacetiletý Alexander Ovečkin si jen v příští sezóně NHL vydělá rovných devět miliónů dolarů, ale 8. září v něm bude hokejového milionáře poznávat jen málokdo. Společně s modelkou a herečkou Millou Jovovich by se měl objevit v televizní kuchařské show. Během ní prý bude v restauraci Mari Vanna osobně vařit tradiční pelmeně a u vchodu jimi obdarovávat příchozí hosty.

Restaurace Mari Vanna vychází z úspěšného konceptu, který její majitelé zažili už v Moskvě a Petrohradu. Zdejší vaření sice podle listu New York Times vychází z tradičních surovin i základů ruské kuchyně, přesto nabízí hostům svá jídla po "novém způsobu" a v lehčí formě stravitelné pro americké návštěvníky.

Interiér restaurace je podle NY Times vyveden ve stylu, který vás náhle přenese do dob carského Ruska s dobovým nábytkem a tapetami s mnoha obrazy na stěnách. Pozdější dobu socialismu vám pak připomenou dobové sovětské filmy hrající z několika televizních obrazovek. Na toaletách zase můžete "obdivovat" staré výtisky novin Pravda, jimiž jsou vytapetované stěny.

Reklama

Související témata: