Hlavní obsah

Sýkora představil Stanleyův pohár hokejovým fanouškům v Brně

Hokejový útočník Petr Sýkora představil v sobotu odpoledne v Brně slavný Stanleyův pohár, který v uplynulé sezóně získal jako hráč Pittsburghu Penguins. Věhlasnou trofej bude mít v držení dva dny, v neděli se o radost z jejího zisku podělí s fanoušky a známými v rodné Plzni. Sýkora si užívá podobné chvíle po devíti letech. Tehdy se radoval z vítězství v NHL v dresu New Jersey.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Petr Sýkora s manželkou Renatou a tříletým synem Nicholasem

Článek

Stanley Cup zamířil do Brna, kde sice dvaatřicetiletý hokejista nikdy nehrál, ale z moravské metropole pochází jeho manželka Renata a na nadcházející sezónu se Sýkora připravuje s tamní extraligovou Kometou. Momentálně je však bez angažmá.

Možná nastoupí za Kometu

"Může se stát, že na začátku sezóny, než si najdu nový kontrakt, odehraju několik zápasů v dresu Komety," řekl Sýkora zhruba pětistovce brněnských fanoušků, kteří jej přišli pozdravit do pavilonu P na Brněnském výstavišti na oficiální představení trofeje a následnou autogramiádu.

Stanleyův pohár Sýkora převzal hodinu po poledni od svého slovenského spoluhráče z Pittsburghu Miroslava Šatana. "Moje první cesta vedla okamžitě do tréninkové haly za Lužánkami, kde jsem se s trofejí fotografoval se všemi mladými hráči z hokejových tříd Komety," uvedl. "Po tomto představení dostali kluci, kteří hlídají pohár, hlad. Tak jsem je vzal k babičce na oběd. Po něm zase do hospody, kam chodí děda večer na pivko, abych trofej ukázal štamgastům," vyprávěl Sýkora.

Ještě před oficiálním představením brněnským fanouškům Sýkora pózoval s pohárem v zákulisí pavilonu společně s manželkou a tříletým synem Nicholasem fotografům i televizním štábům. "Jsem nesmírně rád, že mohu trofej ukázat i v Brně. Pro mě bylo nejcennější získat podruhé v životě tuto příležitost. Teď mám obrovskou radost, že si mohou známí i rodina pohár pochovat. Nad hlavu ho ale podle regulí nesmí nikdo zvedat," upozornil Sýkora, který si naplánoval večerní oslavu pouze s přáteli v úzkém rodinném kruhu.

"Nebude to nic výstředního, mám už všeho plné kecky," tvrdil hokejista, kterého s blížícím se začátkem sezóny tlačí dosavadní nejistota příštího angažmá.

Nějaká nabídka z NHL se rýsuje

Sýkora se netají tím, že by rád v NHL i po třinácti sezonách zůstal. V zámoří působí od roku 1995 a postupně hrál v New Jersey (1995-2002), Anaheimu (2002-2005), New Yorku Rangers (2006), Edmontonu (2006-2007) a od té doby v Pittsburghu. "Nějaká nabídka se v NHL rýsuje. Nechci ale nic dopředu říkat, protože to stále není jasné. Doufám, že se to povede, a moc si přeju, aby to vyšlo," řekl Sýkora.

Pokud by mu NHL nevyšla, nebránil by se prý odchodu do Ruska. "Je pár dalších variant, možná to bude i Rusko. Agentovi jsem řekl, že zatím nechci nic otevírat dopředu. Abych nedělal z nikoho blbce. Teprve až padne rozhodnutí z NHL a pokud bude o moje služby zájem, tak bych zamířil do Ruska. Slyšel jsem, že zájem o mě je. Potom budu čekat, jakou mi dají nabídku. Situace by se měla už v blízké době rozseknout. Do té doby bych chtěl v Brně trénovat," řekl Sýkora.

Reklama