Hlavní obsah

Hokejisté vyhodili ředitele hráčské asociace NHLPA Kellyho

CHICAGO

Vedení zámořské hráčské asociace NHLPA vyhodilo svého ředitele Paula Kellyho. Jeho propuštění odhlasovala v pondělí na setkání v Chicagu výkonná rada třiceti hokejistů, důvodem byl podle kanadské stanice TSN mimojiné fakt, že Kelly se dostatečně nesnažil poznat hráče. Kelly působil ve funkci od října 2007. Dočasně povede asociaci Ian Penny, jehož si v úterý rada zvolila.

Článek

"Hráči nechtěli s novou volbou příliš otálet, aby nebylo pozdě," řekl ombudsman NHLPA Buzz Hargrove. "Vůči NHL bychom tak neměli dobrou pozici," dodal Hargove s tím, že Penny nemá zájem vre funkci působit dlouhodobě.

Jedním z možných důvodů Kellyho propuštění může být podle TSN přílišné přátelství s komisařem NHL Garry Bettmanem a jeho zástupcem Billy Dalym, které se hokejistům příliš nezamlouvalo při hájení jejich zájmů. Hráči se rovněž shodli, že Kelly nebyl vhodným člověkem, který by je vedl při jednáních s NHL v roce 2011.

Od doby, co byla v hráčské asociace NHLPA založena nová výkonná rada, role ombudsmana a poradní rada, dochází ke stále sílícím rozbrojům uvnitř orgánu. Vyhození Kellyho je zatím posledním příkladem, že v hráčské asociaci dochází k vnitřním rozbrojům.

Reklama